george

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Κηπουρική νερού

Κηπουρική νερού
Βρίσκοντας την περιοχή, επιλέγοντας τις εγκαταστάσεις και τα ψάρια
Ένας κήπος νερού μπορεί να είναι μια επιμελημένη φύτευση σε και γύρω από μια λίμνη, ή κάτι απλό σε ένα υδατοστεγές εμπορευματοκιβώτιο.
Ένας κήπος νερού ανοίγει έναν νέο κόσμο των δυνατοτήτων φύτευσης και εξωραϊσμού. Μπορείτε να αρχίσετε μικρό, με μια κοιλαίνω-έξω πέτρα που πιάνει τα όμβρια ύδατα ή το δικαίωμα άλματος μέσα με μια λίμνη μισό-στρέμματος που έχει τους κρίνους νερού, τα ψάρια και μια πηγή.
Πρίν χτίζει τον κήπο νερού σας, κάνετε μια λίγη εργασία. Αντίθετα από την κανονική κηπουρική, όπου μπορείτε να διαπράξετε σφάλμα τον τρόπο σας μέσω σχεδόν οποιουδήποτε πειράματος και να αρχίσετε φρέσκο το επόμενο έτος, ένας κήπος νερού περιλαμβάνει συχνά μια μεγαλύτερη επένδυση του χρόνου και των χρημάτων. Εδώ είναι μια επισκόπηση αυτό που περιλαμβάνεται.
Τοποθέτηση και σχέδιο
Ένας κήπος νερού φυσικός-κοιτάγματος πρέπει να έχει χύσει τις πλευρές με τη φύτευση των πεζουλιών που παραιτούνται προς τη βαθύτερη περιοχή της λίμνης. Αυτό επιτρέπει σε σας για να φυτεψει μια ποικιλομορφία του φυτικού ιστού και να δημιουργήσει τους διαφορετικούς βιότοπους. Στις βόρειες περιοχές, ένα βάθος 24 έως 36 ιντσών είναι συνήθως απαραίτητο για να εξασφαλίσει ότι η λίμνη δεν θα παγώσει το στερεό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Πού να τεθεί ένας κήπος νερού
Θέση σε μια θέση που λαμβάνει τουλάχιστον 5 ώρες του φωτός του ήλιου ημερησίως.
Αποφύγετε τα χαμηλά σημεία ή τις περιοχές που συσσωρεύουν την απορροή.
Μην βάλτε τον κήπο κάτω από τα μεγάλα δέντρα.
Βρείτε ένα σημείο επιπέδων.
Παρέχετε την εύκολη πρόσβαση στη ηλεκτρική δύναμη και το φρέσκο νερό.
Εάν ζείτε σε ένα θερμό κλίμα, όπου η ανύψωση παγετού δεν είναι ένα πρόβλημα, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε το κατώτατο σημείο της λίμνης σας με το σκυρόδεμα, το τούβλο ή ακόμα και τον άργιλο. Σήμερα, οι περισσότεροι κηπουροί και επαγγελματικά landscapers χρησιμοποιούν ένα προσχηματισμένο σκάφος της γραμμής που γίνονται από το φίμπεργκλας ή το πλαστικό, ή ένα εύκαμπτο, αποκοπή--κατάλληλο σκάφος της γραμμής που γίνεται από το PVC ή το βουτυλικό λάστιχο. Τα προσχηματισμένα σκάφη της γραμμής είναι γρηγορότερα να εγκαταστήσουν, αλλά τα εύκαμπτα σκάφη της γραμμής επιτρέπουν την πολύ μεγαλύτερη δημιουργικότητα.
Για κάτι σε μια μικρότερη κλίμακα, εξετάστε έναν κήπο νερού patio. Πολλά εργοστάσια νερού μπορούν να αυξηθούν σε μια σκάφη του νερού στη γέφυρά σας. Χρησιμοποιήστε ένα συνηθισμένο βαρέλι ουίσκυ που ευθυγραμμίζεται με το πλαστικό, ή αγοράστε μια πλαστική σκάφη που σχεδιάζεται ειδικά για έναν κήπο νερού. Βάλτε το χώμα στο κατώτατο σημείο του δικαιώματος εμπορευματοκιβωτίων και εγκαταστάσεων εκεί, ή καταδυθείτε τα δοχεία που γεμίζουν με τα διαφορετικά είδη εργοστασίων νερού.
Οι εγκαταστάσεις
Οι κήποι νερού μπορούν να περιλάβουν τις επιπλέουσες εγκαταστάσεις, τις καταδυμένες εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις ακρών. Οι επιπλέουσες εγκαταστάσεις σκιάζουν το νερό και απορροφούν τις διαλυμένες θρεπτικές ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν να καταστείλουν τα άλγη και να κρατήσουν τη λίμνη καθαρή. Υπάρχουν εκατοντάδες των ποικιλιών των επιπλεουσών εγκαταστάσεων για να επιλέξουν από. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν duckweed, το μαρούλι νερού και τους κρίνους νερού.
Οι σκληραγωγημένοι κρίνοι νερού είναι διαθέσιμοι σε μια σειρά χρωμάτων από το λευκό μέσω κίτρινος, ρόδινος και κόκκινος. Πολλοί ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τον παγετό και θα επιζήσουν του χειμώνα στις λίμνες ως μακρινό Βορρά ως ζώνη 4 USDA, εφ' όσον δεν παγώνουν οι ρίζες τους το στερεό. Τους φυτεψτε στα εύρωστα εμπορευματοκιβώτια που μπορούν να καταδυθούν 10 έως 18 ίντσες βαθύ. Διαφορετικά, αφαιρέστε τα δοχεία από το νερό στα τέλη του φθινοπώρου και το κατάστημα σε μια προστατευόμενη ζώνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Οι τροπικοί κρίνοι νερού φαίνονται παρόμοιοι με τις σκληραγωγημένες ποικιλίες, αλλά οι ανθίσεις είναι μεγαλύτερες και πιό δραματικές. Πολλοί είναι σκληραγωγημένοι μόνο στη ζώνη 10, και δεν θα ανθίσουν εκτός αν αυξάνονται στον πλήρη ήλιο και εκτίθενται σε αρκετές εβδομάδες των θερμοκρασιών άνω των 80 βαθμών Φ. Μερικά είναι ημέρα-bloomers και μερικά είναι νύχτα-bloomers. Οι ρίζες τους είναι πολύ λεπτές και μπορούν να βλαφθούν εύκολα.
Το Lotuses είναι μια άλλη όμορφη επιλογή, αν και δεν είναι αληθινά επιπλέοντα φυτά δεδομένου ότι κρατούν συνήθως τα φύλλα και τα λουλούδια τους 4 έως 8 πόδια επάνω από την επιφάνεια νερού. Κάθε άνθος λωτού μπορεί να είναι τουλάχιστον 10 έως 12 ίντσες απέναντι. Μετά από να ανθίσουν, τα λουλούδια λωτού φεύγουν πίσω από ένα μεγάλο και διακριτικό seedpod. Είναι γενικά σκληραγωγημένοι στη ζώνη 4 ή 5 USDA εάν οι ρίζες τους δεν επιτρέπονται για να παγώσουν το στερεό. Τους φυτεψτε στα εύρωστα εμπορευματοκιβώτια που μπορούν να καταδυθούν 10 έως 18 ίντσες βαθύ. Διαφορετικά, αφαιρέστε τα δοχεία από το νερό στα τέλη του φθινοπώρου και το κατάστημα σε μια προστατευόμενη ζώνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Οι καταδυμένες εγκαταστάσεις περνούν τις ολόκληρες ζωές τους που αυξάνονται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Καλούνται συνήθως oxygenators. Λαμβάνουν τις θρεπτικές ουσίες τους από το νερό άμεσα μέσω των μίσχων και των φύλλων τους. Με την κατανάλωση των θρεπτικών ουσιών, βοηθούν να κρατήσουν τον κήπο σας από να γίνουν ένα slimy πράσινο στάζουν με την κατανάλωση των διαλυμένων θρεπτικών ουσιών. Οι καταδυμένες εγκαταστάσεις παρέχουν μια ωοτοκώντας περιοχή και μια κρύβοντας θέση για τα ψάρια και άλλα πλάσματα νερού. Εντούτοις, να είστε προσεκτικός, πολλοί είναι της εισβολής και πρέπει να αυξηθούν στα εμπορευματοκιβώτια. Οι κοινές καταδυμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν: anacharis, arrowhead, των θαλάσσιων ζωστήρων και νερού milfoil.
Τα φυτά ακρών αυξάνονται σε ένα «ράφι» 5 -10 ίντσες κάτω από την επιφάνεια του νερού ή στο υγρό χώμα δίπλα στη λίμνη, που παρέχει το καταφύγιο για τα ψάρια, τους βατράχους και άλλη ζωή εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις ραφιών περιλαμβάνουν τη γλυκιά σημαία, plantain νερού, marigold έλους, pickerel τη βιασύνη, sedges, cattails και arrowhead.
Οι εγκαταστάσεις υγρασία-αγάπης αναπτύσσονται στις ελώδεις περιοχές εκτός από τις λίμνες.
Οι εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται στο υγρό χώμα δίπλα σε μια λίμνη περιλαμβάνουν το filipendula, τις ιαπωνικές και σιβηρικές ίριδες, το trollius, τα liatris και το ajuga.
Προσθήκη των ψαριών
Τα ψάρια μπορούν να είναι μια προσθήκη διασκέδασης σε έναν κήπο νερού και οι οδηγίες κρατούν τον πληθυσμό κουνουπιών στον έλεγχο. Συν, τα απόβλητά τους είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών για τις εγκαταστάσεις. Η πρόκληση κρατά τον πληθυσμό ψαριών υπό έλεγχο. Πάρα πολλά ψάρια σημαίνουν πάρα πολλές θρεπτικές ουσίες και αυτή οδηγεί στις ανθίσεις αλγών. Κατά γενικό κανόνα δεν μπορείτε να έχετε όχι άλλο από 1 ψάρι ανά 3 τετραγωνικά πόδια της περιοχής επιφάνειας. (με ένα ενεργές σύστημα διήθησης και μια αεραντλία, ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος.)
Τα περισσότερα εγγενή ψάρια (όπως τα guppies και τα ψάρια κουνουπιών) μπορούν να επιζήσουν του χειμώνα στη λίμνη εάν το νερό δεν παγώνει στο κατώτατο σημείο. Κρατήστε μια τρύπα ανοικτή στον πάγο για να επιτρέψετε την ανταλλαγή οξυγόνου.
Το Koi είναι τα μεγάλα ζωηρόχρωμα ψάρια δημοφιλή στην Ιαπωνία. Το Koi απαιτεί το ιδιαίτερα οξυγονωμένο νερό, το οποίο σημαίνει τις ανάγκες λιμνών σας ένα φίλτρο και μια αεραντλία. Πρέπει επίσης να ταϊστούν καθημερινά και να τείνουν να φάνε τα εργοστάσια νερού (ειδικά ακριβοί κρίνοι νερού).
Μόλις εγκαταστήσει μέσα η νέα λίμνη σας και η ποιότητα νερού έχει σταθεροποιήσει, βάτραχοι, φρύνοι, σαλιγκάρια, μαλάκια και έντομα νερού, όπως τα striders νερού και τις λιβελλούλες, θα αρχίσει να εμφανίζεται. Κάθε ένα από αυτά τα πλάσματα θα εγκαταστήσει στον προτιμημένο βιότοπό του, που βοηθά να ολοκληρώσει το οικοσύστημα.
Μάθετε για την επιστήμη πίσω από την ποιότητα νερού, και να είστε προσεκτικός σε αυτό που συνεχίζεται σε εκείνο το οικοσύστημα. Το νερό που καλλιεργεί είναι ένας χορός με τη φύση, και σε αυτόν τον χορό, μόλυβδοι φύσης πάντα.
Για να αποφύγει ένα ενεργό σύστημα διήθησης, να διατηρήσει το σωστό μίγμα των εργοστασίων νερού, να είναι προσεκτικός για να αφαιρέσει το θέμα νεκρών ή εγκαταστάσεων θανάτου και να ανεχτεί το νερό που δεν είναι ξεκάθαρος. Εντούτοις, εάν η λίμνη σας εφοδιάζεται με τα ψάρια, ειδικά το koi, εσείς μπορεί να χρειαστεί ένα σύστημα διήθησης για να καθαρίσει και να οξυγονώσει το νερό.